هوش منطقی_ریاضی چیست؟ | بی کد

هوش منطقی_ریاضی چیست؟

هوش منطقی_ریاضی
مقالات برنامه نویسی
مدت زمان مطالعه : 15
  • 2 نفر پسندیدند
  • ذخیره کردن
  • 262
فهرست

هوش منطقی_ریاضی چیست؟

همه‌ی انسان‌ها از بدو تولد دارای هوشهای مختلفی هستند که عبارتند از :

۱ _ هوش زبانی (L.I) : این قسمت برای بردن درست کلمات از نظر دستور و مفهوم است.

۲ _ هوش موسیقایی(M.I) : این هوش برای درک ، ساخت و تبدیل کلمات به ملودی است.

۳ _ هوش فضایی ( (S.I: این هوش ناظر بر درک عمیق از محیط، فضا و مکان است.

۴ _ هوش منطقی_ریاضی(LM.I): درکی که ما از مسائل مختلف و برداشت منطقی از چیزهای گوناگون می‌کنیم مربوط به این بخش است.

۵ _ هوش بدنی– حرکتی (BK.I) : این بخش به رابطه ذهن و جسم و کار‌های فیزیکی مثل حفظ تعادل، چالاکی، قدرت، سرعت، انعطاف پذیری و هماهنگی بین اعضای بدن دلالت دارد.

۶_ هوش بین فردی (Le.I) :این هوش به اجتماعی‌تر شدن، صمیمی‌تر شدن، درک حالات روحی و روانی، انگیزه‌ها، عقاید، باورها، احساسات، عادات و نیازهای فرد کمک می‌کند.

۷ _ هوش درون‌فردی (La.I) : فرد با کمک این هوش میتواند به درک توانایی‌های خود برسد.

۸­ _ هوش طبیعت گرا(N.I) : این بخش از هوش برای درک بهتر محیط اطراف خود است.

 

هوش منطقی_ریاضی

 

این هشت هوش به ما در ارتباط برقرار کردن با محیط اطراف کمک بسیاری میکند مثلا هوش فضایی در امر نقاشی ، هوش جسمی _ حرکتی در ورزش، هوش منطقی_ریاضی در درک مسأله‌های مختلف و … به ما کمک می کنند. حال میخواهیم در مورد هوش ریاضی بیشتر بدانیم.

هوش ریاضی به معنای تجزیه و تحلیل موقعیت‌ها یا مشکلات به‌صورت منطقی و با کمک تحقیقات علمی و عملیات منطقی است.هنگامی که ما در زندگی به مسأله ای بر میخوریم این توانایی به کمک ما می‌اید تا بتوانیم سریع ان مشکل را برطرف کنیم . تقویت این هوش باعث ظهور افرادی مثل استیون هاوکینگ، توماس ادیسون، کپلر، بیل گیتس و دانشمندان موفق دیگری شده‌است .

برای تشخیص اینکه ایا ما یا فرزندانمان از هوش ریاضی بالایی برخورداریم یا نه، روش‌های مختلفی وجود دارد. امروزه ازمون‌ها و تست‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان با کمک آنها بفهمیم که ایا هوش ریاضیمان قوی است یا نه. راه دیگری که وجود دارد (که خیلی هم ساده است) این است که ما ببینیم فرزندمان به ریاضیات یا حل مسائل علاقه نشان می‌دهد یا خیر .

اگر متوجه شدیم که فرزندمان در  این امر قوی بود باید جشن بگیریم ولی اگر خدایی نکرده فرزندمان از هوش ریاضی ضعیفی برخوردار بود باید سعی کنیم آن را تقویت کنیم. اگر می‌خواهیم فرزندانمان در حل مسائل مختلف زندگی قوی باشنند و جا نزنند باید سعی کنیم در همان دوران هوششان را تقویت کنیم. در ادامه چند راه تقویت این هوش فوق العاده را می‌خوانیم.

۱ .پازل :

حل کردن پازل برای کودکان در سنین پایین میتواند لذت بخش باشد. درست کردن پازل های مختلف هم بچه های را سرگرم می کند هم به تقویت هوش ریاضی انها بسیار کمک می کند. وقتی بچه‌ها تلاش می‌کنند که تکه‌های  پازل را در جای مناسب کنار هم قرار دهند باعث می‌شود که هوش منطقی انها فعال شود تا تکه‌ها را درست در کنار هم قرار دهند و پازل را کامل کنند. حل پازل باعث می‌شود که انها علاوه بر درک و تحلیل درست پازل احساس شادی هم کنند.

 

۲ . بازی در اشپزخانه :

شاید در نگاه اول بگویید که خب اگر فرزندانمان را در اشپزخانه به حال خودشان رها کنیم آنها دست به وسایل خطرناک میزنند. اما منظور از بازی در اشپزخانه بازی با خود وسایل نیست بلکه بازی با تعداد انهاست. برای مثال از فرزندانمان تعداد میوه های مختلف را از او بپرسیم و بعد از او بخواهیم انهارا با هم جمع کند. حالا دیدید که خیلی هم خطرناک و بد نبود.

 

۳. محاسبه با اعداد ساده :

می‌توانیم از انها بخواهیم اعداد یک رقمی را باهم جمع یا از هم کم کنند. البته ممکن است چند بار اشتباه کند که خب امری طبیعی است. میتوانیم به انها پیشنهاد کنیم که برای راحتی کار از انگشتان دستشان استفاده کنند.

 

محاسبه اعداد

 

۴. ساخت اشکال هندسی با اسباب‌بازی :

اول خودمان با اسباب‌بازی‌هایشان چند شکل هندسی مانند سه‌گوش ، چهارگوش و … بسازیم و از آنها بخواهیم که حدس بزنند چه اشکالی ساخته ایم. بعد به انها بگوییم ” حالا نوبت شماست. درست کنید تا ما حدس بزنیم. ” امیدوارم اشتباه حدس نزنید .

 

۵.  شمردن اقلام مختلف در مغازه :

اکثرا بچه‌ها هنگام خرید خیلی بهانه گیری می‌کنند و خوراکی یا اسباب‌بازی های مختلفی از ما می‌خواهند . در این مواقع از بچه‌ها بخواهید کالاهای که در سبد است را بشمارند و باهم جمع کنند. اینگونه شما با یک تیر دو نشان زده اید، هم ‌آنها را سرگرم کرده‌اید هم باعث تقویت هوش ریاضی آنها شده‌اید . حتی می‌توانید به انها قیمت کالاها را بگویید و از انها بخواهید قیمت کل انها را حساب کنند.

۶ . حل معماهای مختلف :

از فرزندانمان سوال های ساده بپرسیم یا برای آنها معماهای مختلف طرح کنیم. البته توجه داشته باشیم که انها مانند شرلوک نیستتند و نمتوانند همه نوع معمایی حل کنند. معماهایی در سطح های پایین طرح کنید تا بتوانند سریع جواب دهند که هم خوشحال باشند که جواب داده ان،د هم هوششان تقویت شود.

 

 

 

۷ . حل روبیک های ساده :

خب به قسمت مورد علاقه خودم رسیدیم. روبیک یک سرگرمی فوق‌العاده است که به ما کمک میکند حرکت دست‌هایمان را با مغزمان هماهنگ کنیم و باعث می‌شود چند هوش همزمان تقویت شود. امروزه میبینید که در سراسر دنیا مردم به این سرگرمی علاقه نشان میدهند و سعی در حل ان دارند. جالب است بدانید افرادی که در سنین پایین‌ بتوانند حل آن را یاد بگیرند در آینده در درس‌هایی مانند ریاضی و هندسه موفق‌ترند .

 

 

۸ . آنها را به کامپیوتر و مخصوصا برنامه‌نویسی ترغیب کنیم :

امروزه بسیاری از امور وابسته به کامپیوتر و فضای مجازی است. همانطور که میدانید دنیای تکنولوژی و فناوری با سرعت بسیاری در حال رشد است. حال اگر بتوانیم فرزندانمان را به این سمت سوق دهیم، ( البته که نباید بر خلاف میل انها باشد )  و انها را تشویق کنیم که با این فضا اشنا شوند انها را به قول معروف بروز رسانی کرده‌ایم. میتوانیم آنها را به کلاس های مختلف کامپیوتر مثل ورد و پاورپوینت ، اکسل و بهتر از همه‌ی انها برنامه‌نویسی بفرستیم. با این کار هم اوقات‌ فراغتشان را پر کرده‌ایم هم باعث تقویت هوششان شده‌ایم .

 

شاید در نگاه اول این کارها بسیار سطحی و بی‌فایده باشند اما به مرور زمان این تمرین‌ها می‌توانند به تقویت این هوش و هوش های دیگر کمک کنند. هوش های دیگر ؟!! بله درست خواندید این تمرین ها تمرکز اصلی‌شان روی هوش ریاضی است اما به تقویت بعضی هوش های دیگر هم کمک می‌کنند.

هوش منطقی_ریاضی یکی از انواع هوش هشتگانه است که لازم است هر فرد درباره ان بداند و انرا در خود تقویت کند. همانطور که دریافتید تقویت درست این هوش میتواند از یک انسان معمولی، فردی باهوش یا حتی نابغه بسازد . البته که تنها تقویت این هوش کافی نیست و باید در همه زمینه‌ها آن را تقویت کنیم تا فردی موفق هم در درس‌ها و هم در زندگی شویم .  

۰/۵ (۰ نظر)

چه امتیازی به این مقاله میدهید

جالب نبود

متوسط

خوب

خیلی خوب

خیلی عالیه

فرزانه احمدی

نویسنده

فرزانه احمدی

دیدگاه ها
1 دیدگاه