اگر فردی مبتدی هستید و قصد ورود به حرفهی پردرآمد و جذاب برنامه نویسی را دارید، باید با چند ابزار مفید برنامه نویسی آشنا شوید. پیش از آن به یک سیستم عامل قدرتمند نیاز دارید تا بتوانید آنها را اجرا کنید. از معروف ترین سیستم عامل های دنیا میتوان به ویندوز، لینوکس اشاره کرد.
خیلی از افراد در بدو ورود به این حرفه دچار تردید میشوند که آیا برای برنامه نویسی مناسب هستند؟ آیا توانایی یادگیری برنامه نویسی را دارند و خیلی سوالات دیگر، برای یافتن پاسخ این سوالات پیشنهاد ما این است که مقاله برنامه نویس چه کسی است را حتما مطالعه فرمایید.
ابزار مفید برنامه نویسی
پس از آن که ما یک زبان را از میان انواع زبانهای برنامه نویسی انتخاب کردیم، نیاز به نرم افزاری تحت عنوان Editor یا ویرایشگر کد داریم تا با استفاده از آن بتوانیم کدنویسی کنیم. یکی از ویرایشگرهای کد معروف که در سیستم عامل ویندوز به صورت پیشفرض نصب شده است، Notepad نام دارد. ادیتور پیش فرض سیستم عامل گنو / لینوکس، VIM نام دارد. اما این در حالی است که نرم افزارهای بسیار پیشرفتهتر از آنها هم وجود دارند که در ادامه، بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
جالب است بدانید در گذشته ادیتورهای متنِ مخصوصِ هر پلتفرم بسیار با هم فرق داشتند. اما در حال حاضر بیشتر این ویرایشگرها کراس پلتفرم (Cross-Platform) هستند و کار با آنها در سیستم عاملهای مختلف تقریباً یکسان است. در این صورت برنامه نویسان میتوانند با کامپیوترهای محل کار، شخصی و حتی دستگاههای مشترک کار کنند و دیگر لازم نیست برای انجام کارها با محیطهای مختلف آشنا باشند.
ایکس کد (Xcode)
این ابزار را میتوان جزء بهترین ابزار های IDE برای توسعه دهندگان محصولات اپل برشمرد. این ابزار از توسعه اپلیکیشن ios با ابزار های متعدد ios خود پشتیبانی میکند. با ایکس کد میتوان زبان های برنامه نویسی از جمله c++ ،python ،java ،swift ،Ruby ،c، را توسعه داد.
ویژگیهای کلیدی :
- امکان اشکال زدایی و دیباگ کردن
- امکان قرار دادن کد های از قبل نوشته شده
- امکان ویرایش کدهای اپلیکیشن
- این ide از سرعت بالایی برخوردار است.
- این ابزار منبع باز و رایگان است.
پای چارم (pycharm)
یک نرم افزار IDE برای کد نویسی به زبان پایتون است که در بین برنامه نویس های Python بسیار محبوب است و امکانات و رابط کاربری مناسبی را در اختیار شما قرار میدهد. این ابزار باعث کدنویسی بهتر و با دقت بیشتری با زبان پایتون میشود. جالب است بدانید خود این نرم افزار با زبان های جاوا و پایتون برنامه نویسی شده است.
ویژگیهای کلیدی :
- مراحل نصب بسیار آسان است.
- امکان مشاهده کد منبع در لینک را فراهم میکند.
- توسعه نرم افزار را سریع میکند.
- هر گونه پرسش میتواند به طور موثر پاسخ داده شود.
اینجا جاییه که باید باشی؛ فقط کافیه کلیک کنی! دورهای خاص برای آنهایی که دوست دارند، پایتون یاد بگیرند.
نتپد پلاس پلاس (Notepad++)
همانطور که پیشتر گفتیم این نرمافزار به طور پیشفرض روی سیستم عامل ویندوز نصب است. اما این نرم افزار خیلی ابتدایی است و فقط سندها و متن های ساده را میتواند در خود اجرا کند. نسخه بهتر و پیشرفتهتر آن notepad++ است. این ویرایشگر هم مثل نتپد رایگان است با این تفاوت که باید آن را در سیستم نصب کرد. این نرم افزار نسبت به نت پد بسیار پیشرفتهتر و پرکاربردتر است. این برنامه از زبان هایی مثل پایتون، html ، css و … پشتیبانی میکند.
ویژگیهای کلیدی :
- قابلیت نمایش، ویرایش چندین سند و فایل متنی به صورت همزمان
- قابلیت بزرگ نمایی و کوچک نمایی به روی متن
- توانایی بالا در باز کردن فایل های متنی سنگین پشتیبانی از زبان منوی پارسی
- دانلود و نصب آن رایگان است.
اتم (Atom)
اتم یک ویرایشگر مدرن و جدید است که برنامهای فوق العاده عالی برای برنامه نویسی است. اکثرا این ویرایشگر را تایید و آن را یکی از بهترین ویرایشگرها برای کدنویسی میدانند. این ویرایشگر متن باز یا open source است؛ یعنی شما میتوانید به صورت دلخواه کدها را ویرایش کنید. یکی دیگر از نکات مثبتی که این ویرایشگر دارد، این است که روی هر سه سیستم عامل ویندوز، لینوکس و مک قابل اجراست در صورتی که مثلا نتپد فقط در سیستم عامل ویندوز قابل اجرا است.
ویژگیهای کلیدی :
- برای تمامی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و MacOSX قابل دسترس میباشد.
- دسترسی به package manager یعنی مدیریت پکیج های نصب شده به سادگی در سیستم و قابلیت ساخت پکیج آسان
- قابلیت بخش بندی تکه های صفحه و چند قسمت کردن ادیتور
- سبک بودن و بالا آمدن سریع
نتبینز (NetBeans)
یکی دیگر از پلتفرم های مناسب برای برنامه نویسی Net Beans است. این پلتفرم روی سیستم عاملهای مختلف اجرا میشود اما بیشتر در لینوکس از این نرم افزار برای کدنویسی استفاده میکنند. میتوان برای زبان های c / c++ ،php و java از این نرم افزار استفاده کرد. البته اغلب برای نوشتن برنامه به زبان جاوا از آن استفاده میکنند.
ویژگی های کلیدی :
- ویرایشگر پیشرفته: تکمیل کد
- یکپارچه سازی JSF با کتابخانه های سرور
- ویزارد اتصال ساده شده
- ویرایش و توسعه رویه های ذخیره شده
گیت کرکن (GitKraken)
ابزار GitKraken یک رابط کاربری گرافیکی (GUI) است که در پلتفرم های ویندوز، لینوکس و Mac پشتیبانی می شود. میلیون ها برنامه نویس از GitKraken به همراه ابزارهای دیگر نظیر GitHub و GitLab برای مدیریت سورس کنترل استفاده کردهاند. طبق نظرسنجی ابزار GitKraken برای ۴ سال متوالی به عنوان محبوب ترین ابزار رابط کاربری گرافیکی انتخاب شده است.
ویژگی های کلیدی :
- با کتابخانه های عمومی و خصوصی سازگار است.
- با کتابخانه های محلی، دارای هاست اختصاصی و کتابخانه های دارای هاست ابری، سازگاری دارد.
- با سرویس های GitHub Enterprise, GitLab Self-Managed, Bitbucket Server, Azure DevOps قابل ادغام است.
- با ابزارهای نرم افزاری Jira Issues, GitHub Issues, GitLab Issues, Trello, GitKraken Boards یکپارچه سازی شده و توسعه می یابد.
وب استورم (WebStorm)
WebStorm در برنامه نویسی جاوا اسکریپت عالی است. به طوری که جزء هوشمندترین ابزار های توسعه برای جاوا اسکریپت به شمار میآید. این ابزار دارای ادغام های عالی برای کمک به توسعه GitHub و Git و Mercurial است.
برخی از ویژگی های کلیدی:
- قابلیت تشخیص خطای زنده
- تکمیل خودکار کد داشتن
- دیباگر و تست واحد
کلیون (Clion)
یکی دیگر از ابزار های مفید برنامه نویسی از محصول شرکت jetbrains است که توسعه دهندگان و برنامه نویسان زبان C و C++ از آن استفاده میکنند.
ویژگی های کلیدی:
- دیباگر بسیار قدرتمند
- قابلیت نصب در سیستم عامل های مختلف
- تکمیل خودکار کدهای در حال نوشتن
سخن پایانی
۸ ابزار مهم برای شروع برنامه نویسی را به صورت مختصر به شما معرفی کردیم. در مقاله های آینده به صورت مفصل در مورد ویرایشگرهای کد و IDE های محبوب و سایر ابزارهای مورد نیاز برنامه نویسی صحبت خواهیم کرد. اگر ابزار مورد نیاز دیگری برای ورود به این حرفه میشناسید، در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید تا بیشتر درباره آن صحبت کنیم.
IDE چیست؟
IDE، محیطی است برای نوشتن کدها و دستورات یک برنامه که به ان محیط برنامه نویسی نیز میگویند.
دیدگاه ها
0 دیدگاه