ابزار مفید برنامه نویسی
پیش تر بخشی از ابزار های مفید برنامه نویسی را معرفی کردیم. در این مقاله قصد داریم شما را با ابزار مفید برنامه نویسی دیگری نیز آشنا کنیم. هرکدام از این ابزار ها مناسب یک یا چند کار هستند که میتوان با آنها برنامه نوشت.
cloud9
یکی از محیط های پیشرفته آنلاین جهت توسعه نرم افزارها میباشد که بیش از صدها زبان برنامه نویسی را از جمله پی اچ پی, رابی , پایتون , جاوا اسکریپت و … را با Node.js و Go پشتیبانی میکند. این پلتفرم ، توسعه دهندگان را قادر میسازد تا سریعا با فضای کاری از پیش ساخته شده کار کنند. همچنین توسعه دهندگانی که از Cloud9 IDE استفاده میکنند، میتوانند در پروژه خود با دیگر توسعه دهندگان همکاری کنند یا برنامه های نوشته خود را در مرورگر ها یا سیستم عامل های مختلف برای برسی سازگاری تست کنند.
ویژگی های کلیدی :
- همه کلیدهای کیبورد میتواند طبق خواسته های کاربر اجرا شود.
- یکی از ویژگی های بارز Cloud 9 IDE کامل نمودن دستورات پس از نوشتن چند حرف اول آن برای راحتی برنامهنویسان و جلوگیری از غلط املایی در دستورات میباشد.
- دارای قابلیت ویرایشگر تصویراست که با آن میتوانید هرعکسی را به سادگی در Browser خود ویرایش کنید.
پی اچ پی استورم (Php storm)
PhpStorm یک محیط یکپارچه برنامه نویسی (IDE) برای برنامه نویسان وب و PHP است که توسط شرکت JetBrains طراحی شده است. امکانات محیط توسعه یکپارچه PhpStorm به قدری زیاد هستند که برای یادگیری تمامی این قابلیتها باید حتما آموزش ببینیم.
PhpStorm یک ویرایشگر حرفهای کد PHP که کار برنامه نویسی را بسیار لذت بخش کرده و سرعت کدنویسی را بالا میبرد.این پلتفرم یک محیط برنامه نویسی مبتکرانه و چند سکویی است، که در چند سال اخیر، به محبوبیت آن افزوده شده است. این نرم افزار مفید از زبانهای PHP ،HTML5 ،CSS ،JavaScript و XML به طور کامل پشتیبانی میکند. این زبانها با کمک افزونههایی که به همراه IDE نصب میشوند، پشتیبانی میشوند و به صورت پیشفرض فعال هستند. پشتیبانی از سایر زبانها برنامه نویسی را میتوانید از طریق نصب پلاگین یا افزونه، اضافه کنید.
ویژگی های کلیدی :
- تکمیل خودکار کد، کار با همهی زبانهای برنامه نویسی را برای توسعهدهندگان PHP آسان کرده است.
- این پلتفرم از پایگاه داده به طور کامل پشتیبانی میکند.
- پی اچ پی استورم دارای قابلیت اشکالزدایی بدون پیکربندی را دارد که این کار دیباگ کردن برنامهها را آسان میکند.
دورهای خاص برای آنهایی که به دنبال کاملتریناند!
ویم (vim)
معروفترین و کهنهکارترین ویرایشگر متن لینوکس، ویرایشگر Vim میباشد. در برخی موارد، Vim تنها گزینه برای برنامه نویس است. مثلا زمانی که بخواهیم در سرور لینوکس کانفیگ (پیکربندی) خاصی انجام دهیم. آنچه که این ویرایشگر را در برابر دیگر ویرایشگرها بسیار خاص میکند، قابلیت شخصی سازی بسیار بالای آن است.
ویرایشگر ویم یکی از ویرایشگرهای پرطرفدار است که امروزه بسیاری از کاربران از آن استفاده میکنند. Vim مخفف کلمه Vi Improved (Vi بهبود یافته) میباشد. نرم افزار Vim یک نرم افزار رایگان و اپن سورس است که توسط Bram Moolenaar نوشته شده است. این ویرایشگر اولین بار در سال ۱۹۹۱ برای انواع یونیکس منتشر شد.
هدف اصلی از ساخت آن ارتقاء ویرایشگر Vi بود که در سال ۱۹۷۶ منتشر شده بود. Vim در واقع به عنوان کلونی از نرم افزار قدیمی Vi است. مانند Vi این ویرایشگر نیز خط فرمان محور بوده و مبتنی بر ترمینال میباشد. یکی از ویژگیهای بسیار خوب ویم در دسترس بودن آن در انواع مختلف سیستم عامل از جمله توزیعهای مختلف لینوکس، ویندوز و مک میباشد.
ویرایشگر Vim به طور سنتی دارای محیط گرافیکی (GUI) نمیباشد، اما به تازگی نسخه جداگانهای به نام gVim ایجاد شده که محیط گرافیکی برای این ویرایشگر فراهم میکند.
ویژگی های کلیدی :
- این نرم افزار در هر سیستمی قابل نصب است.
- میتوانید از آن در دو حالت ترمینالی و گرافیکی استفاده کنید.
- مقدار خیلی کمی از حافظه دستگاه شما را اشغال میکند.
- از اکثر زبانهای برنامه نویسی پشتیبانی میکند.
اینتلیجی آیدیا (intellig IDEA)
نرم افزار IntelliJ IDEA محصول شرکت JetBrains بوده و برای برنامه نویسان جاوا و توسعه آن طراحی و تولید شده است. این نرم افزار دارای محیطی کاربر پسند بوده و تمامی امکانات یک برنامه نویس حرفه ای را فراهم می آورد. کد نویسی سریع، پشتیبانی از انواع فریمورک های پر کاربرد ویژگی هایی هستند که IDEA را به نرم افزار محبوب برنامه نویسان جاوا تبدیل کرده است. در ادامه و پس از آموزش از شما دعوت می کنیم این نرم افزار حرفه ای را دانلود نمائید.
ویژگی های کلیدی :
- قابلیت تشخیص کد تکراری
- عیب یابی و رفع سریع ارورها
- نمایش محل دقیق ارور در سورس کدهای شما
- پشتیبانی کامل از انواع سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس
زِند استودیو (Zend Studio)
یکی دیگر از بهترین ابزارهای برنامه نویسی Zend Studio نام دارد که امکان کدنویسی و رفع اشکال آسان و پرسرعت را برای توسعه دهندگان فراهم می کند. در حقیقت زِند استودیو نسل بعدی IDE زبان برنامه نویسی PHP محسوب می شود که از طریق توسعه اپلیکیشن های بخصوص، راندمان برنامه نویسان را افزایش می دهد. علاوه بر این مقیاس پذیری این ابزار از طریق تنظیمات DPI در بستر سیستم عامل انجام می شود.
ویژگی های کلیدی :
- کدنویسی پرسرعت که باعث بهبود عملکرد فرآیند ایندکس، اعتبار بخشی و جستجوی کدهای PHP شده است.
- پروسه رفع باگ از طریق ابزارهای جانبی Xdebug ، Zend Debugger و Z-Ray
- پلاگین های بیشتر به خاطر وجود اکوسیستم بزرگتر
- پشتیبانی از ابزارهای داکر (Docker) و Git Flow
- اجرای اپلیکیشن های PHP روی تمام سرورهای مایکروسافت Azure و آمازون AWS
سخن پایانی
برنامه نویسی فقط منوط به یادگیری زبان هایی مانند جاوا، روبی، C و غیره نیست، بلکه شما باید برای پایدارسازی و سرعت بخشیدن به فرآیند توسعه صفحات وب یا اپلیکیشن از نرم افزارهای کاربردی دیگری نیز استفاده کنید.امید است که مطالعه این مقاله آموزشی، مفید واقع شود.
دیدگاه ها
0 دیدگاه